Kijkwoning Werchter

Bezoek onze inspirerende kijkwoning in de buurt van Werchter!

Goed nieuws voor kandidaat-bouwers die zich willen laten inspireren voor hun droomwoning: Stonehouse opende zopas de deuren van zijn nieuwe kijkwoning of modelwoning in de buurt van Werchter! Bij het ontwerp van deze woning werd er bewust extra aandacht besteed aan het energieconcept. Zo werden er een aantal innovatieve technieken toegepast die anno 2022 niet meer te missen zijn in jouw nieuwe woning.

Leuvensesteenweg 440 te Boutersem.

Elke zondagnamiddag vrij te bezichtigen van 13u tot 17u of op afspraak.

"Levenslang wonen" te Werchter

Voor het ontwerp van deze nieuwbouwwoning werd de aandacht gevestigd op het uitwerken van een compacte woning, zonder dat er op ruimte ingeboet wordt. Het resultaat is een strak volume waarbij er speelsheid gecreëerd wordt door de terugspringende verdieping.  

Op het gelijkvloers van onze kijkwoning in de buurt van Werchter

Op het gelijkvloers (144 m² oppervlakte) vind je de inkomhal, toilet, bureau, zithoek, eethoek, keuken en (technische) berging. De bureauruimte kan in een latere fase eenvoudig omgebouwd worden tot slaapkamer, terwijl er in het ruime toilet een douche bijgeplaatst kan worden. Dit alles met zicht op levenslang wonen. De zithoek en eethoek worden visueel van elkaar gescheiden door middel van de centraal gepositioneerde trap. De keuken vormt hier de verbinding tussen beide ruimten. Zo wordt de keuken letterlijk het hart van de woning. De plafondhoogte bedraagt 2,60 m.

Op de verdieping van onze modelwoning in de buurt van Werchter

De verdieping (80 m² oppervlakte) herbergt op zijn beurt een klassieke indeling met 2 kinderkamers, badkamer, apart toilet en masterbedroom met dressing. De plafondhoogte bedraagt 2,50 m. Ondanks het feit dat de woning niet onderkelderd is, is er meer dan voldoende bergruimte in de woning aanwezig.

Modelwoning of kijkwoning in de buurt van Werchter door Stonehouse.

Modelwoning of kijkwoning regio Werchter door Stonehouse.

Energiezuinige technieken in kijkwoning nabij Werchter

De woning wordt verwarmd met behulp van een geothermische warmtepomp. Het grote voordeel van dit systeem is dat je ook in de winter kan genieten van een hoger rendement, aangezien de bodemtemperatuur zowel in de zomer als in de winter steeds constant blijft. 

De warmtepomp wordt in de kijkwoning of modelwoning gebruikt om te verwarmen en sanitair warm water te produceren. Daar de bodemtemperatuur te allen tijde constant blijft, kan het gecombineerd worden met passieve koeling. Daarom werd er ook gekozen om in elke ruimte (met uitzondering van de bergruimte) vloerverwarming te plaatsen. Enkel in de badkamer werd er bijkomend een wandradiator voorzien om te kunnen bijverwarmen wanneer nodig. 

De kijkwoning of modelwoning werd voorzien van ventilatiesysteem D met warmterecuperatie. Op het plat dak werden 17 zonnepanelen (= 5525 WP) geplaatst om de woning zelfvoorzienend te maken op vlak van elektriciteit. Met een resultaat van 1,1 op de blowerdoortest scoren we hier eveneens bijzonder goed op het gebied van luchtdichtheid, net zoals bij al onze andere woningen.

Modelwoning of kijkwoning regio Werchter door Stonehouse.

Modelwoning of kijkwoning in de buurt van Werchter door Stonehouse.

Gebruikte materialen in modelwoning regio Werchter

De buitenmuur van de kijkwoning of modelwoning werd van binnen naar buiten als volgt opgebouwd: binnenspouwblad van 14 cm (snelbouw), isolatie van 12 cm (Recticel Eurowall platen), luchtspouw van 3 cm en verlijmde gevelsteen (Nelissen Metallic M50 Waalformaat). 

De grijze gevelsteen werd gecombineerd met zwart buitenschrijnwerk (Reynaers Aluminium Masterline 8, driedubbele beglazing). Het contrast tussen lichte gevelsteen en donker raamwerk zorgt voor een mooi en esthetisch geheel.  

Het plat dak werd voorzien van 16 cm isolatie met daarbovenop een dubbele laag bitumen Derbigum (reflecterende, witte eindlaag). Een wit dak combineert de voordelen van een beter comfort (beter bestand tegen de hitte), energiebesparing (koelapparaten worden minder belast) en hergebruik van regenwater (geen duur filtersysteem nodig).

Buitenafwerking in kijkwoning regio Werchter

Voor de buitenaanleg werd er eveneens rekening gehouden met het functioneel gebruik van de woning. Zo werd er een oprit aangelegd die rechtstreeks toegang verleent tot de voordeur alsook in verbinding staat met de achterdeur. 

Via de achterdeur bereik je de bergruimte, die in rechtstreeks contact staat met de keuken. Handig wanneer je de auto moet uitladen na het boodschappen doen! De oprit werd  uitgewerkt in organische vormen en biedt plaats voor 3 auto’s. Er werd gebruik gemaakt van Stone & Style Carreau Marbre-Gris (20x30 cm) klinkers. 

Daarnaast kan je vanuit de keuken rechtstreeks het terras (Stone & Style Megasmooth Blue Velvet, 1 x 1 m) van 4 op 8 m bereiken. Het pad langs de woning werd afgewerkt met basalt grind 8/16.

Wie is Stonehouse?

"No plan is worth a damn unless somebody makes it work"

Sleutel-op-de-deur bouwen met Stonehouse, dat voelt goed. Vanaf het eerste gesprek tot de oplevering van je sleutel-op-de-deur woning; op ons kan je bouwen. Want bouwonderneming Stonehouse staat voor 25 jaar vakmanschap.

Vast aanspreekpunt geeft rust

Onze tevreden klanten zijn onze grootste vreugde en troef. Daar zit onze persoonlijke aanpak zeker voor iets tussen, een waarde die onze zaakvoerder Geert Beullekens hoog in het vaandel draagt. Tijdens de bouw is hij is je vast aanspreekpunt van A tot Z en je ziet hem mee op de werf: uniek en een sterke troef!

Jouw garantie op een waterdicht en zorgeloos bouwproces, dat mee gedragen wordt door de rest van het gedreven Stonehouse team. Samen werken wij alles tot in de puntjes af. Een vlot verloop van de werken, daar zetten wij ons alle dagen voor in.

Volg onze kijkwoning in de buurt van Werchter via: Facebook, LinkedIn of YouTube.

Kijkwoning Werchter
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x