FAQ

Lees hier enkele meest gestelde vragen over onze diensten. O.a sleutel-op-de-deur, pastorijwoning, moderne woning, traditioneel bouwen, nieuwbouw, BEN woning en energiezuinig bouwen. Andere vraag in gedachten? Aarzel niet om ons te contacteren.

Sleutel-op-de-deur

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?

Sleutel-op-de-deur bouwen kan van ruwbouw winddicht tot volledig afgewerkt bouwen op maat.

Vanaf het eerste gesprek tot de overhandiging van de sleutels word je als bouwheer begeleid door onze zaakvoerder Geert Beullekens en zijn team. Jouw garantie op een waterdicht en zorgeloos bouwproces mét persoonlijke aanpak. Want bouwonderneming Stonehouse staat voor 25 jaar vakmanschap, met een sterke verankering in Vlaams-Brabant.

Sleutel-op-de-deur bouwen door Stonehouse.

Waarom sleutel-op-de-deur bouwen?

  • Totaalbegeleiding door onze ervaren bouwadviseurs

Zij luisteren naar je noden en wensen, werken samen je bouwplan uit met respect voor het opgegeven budget en begeleiden je in alle aspecten van de bouwaanvraag en de technische eisen op het vlak de BEN-woning (Bijna Energie Neutraal).

  • Eigen karakter

Jij kiest alles op maat. Modern, eigentijds, klassiek, pastorie… alles kan. Ons plannenboek dient enkel ter inspiratie. 

  • Ruwbouw winddicht tot volledige afwerking

De afwerkingsgraad kies je zelf: winddicht tot volledig afgewerkt, alles kan binnen sleutel-op-de-deur.

  • Totale bescherming

Tijdens het bouwproces heeft Stonehouse een ABR verzekering (Alle BouwRisico’s) en onderschrijft ze tevens de bijkomende verzekering aangaande de 10-jarige aansprakelijkheid. Daarenboven ben je eveneens beschermd door de Wet Breyne.

  • Een vaste prijs zonder verrassingen

Wie met Stonehouse bouwt is zeker van een vaste prijs bij het tekenen van het contract. We zadelen je niet op met onverwachte meerkosten.

Sleutel-op-de-deur woning.

Hoe sleutel-op-de-deur bouwen?

Onze werkwijze voor sleutel-op-de-deur nieuwbouw:

  1. Ontwerp

    Heb je al een bouwgrond en denk je aan een volgende stap. Dan is het tijd om samen te zitten met een architect. Dat kan een eigen architect zijn of een vaste partner van ons. We geven graag advies, zodat jullie tot een mooi ontwerp komen en alle wensen kunnen vastleggen.

  2. Offertefase

    Zodra het plan klaar is, maakt Stonehouse een bijpassende offerte. Gedetailleerd, transparant en eerlijk. Wil je zelf bepaalde zaken realiseren, vertel het ons gerust. Bijsturen kan altijd nog. Voelt dat goed? We sluiten een contract af en de architect dient de bouwaanvraag in.

  3. Start sleutel-op-de-deur bouwen

    Na een definitieve planbespreking en het opmaken van de uitvoeringsplannen kunnen we beginnen bouwen. Zaakvoerder Geert Beullekens is jouw werfleider en vast aanspreekpunt. Hij volgt het bouwproces toegewijd op, zodat de realisatie van je woning conform het plan en lastenboek gebeurt.

  4. Oplevering

    Na de werken overlopen we de woning samen met jou en de architect. Dat doen we met oog voor detail, want het resultaat moet gewoon goed zijn. En het mooie van al: dankzij onze nauwgezette opvolging bouwen wij gewoonlijk in een korte periode van gemiddeld 9 maanden. Zo kan je snel je intrek nemen in je nieuwe woning.

Vrijblijvend jouw sleutel-op-de-deur woning bespreken

Sleutel-op-de-deur woning bouwen bij Stonehouse.

Landelijke - of pastorijwoning

Wat is een pastorijwoning?

Een pastorijwoning kent zijn oorsprong in de pastorie die je in elk Vlaams dorp naast de kerk kon vinden. Een pastorie was statig maar evenzeer warm en charmant door het materiaalgebruik en de verfijnde afwerking. 

De warme kleuren, de rustieke materialen, de gebalanceerde vormgeving en verhoudingen zorgen voor een heel herkenbare en tijdloze stijl. Niet alleen de stijl is tijdloos, maar de woning zelf is dat ook. 

Een pastoriewoning wordt immers enkel mooier met de jaren aangezien de veroudering van de materialen de charme ten goede komt. Er zijn zelfs architecten die proberen om een 200 jaar oude woning zo goed mogelijk na te bootsen in de hoop die sfeer over te nemen.

Bovendien is een groot voordeel van een woning met een zadeldak is de extra ruimte die er onder het dak gecreëerd wordt. Dit geeft naast de extra opslagruimte de mogelijkheid om op zolder de technieken te plaatsen, extra slaapkamers te voorzien of een ontspanningsruimte.

Zoals we allemaal weten, wordt bouwen steeds duurder en zijn we vaak verplicht om de oppervlakte te beperken. Dan zijn de relatief goedkopere extra vierkante meters op zolder mooi meegenomen. Ook laat de grootte van de bouwpercelen soms niet toe om de gewenste oppervlakte woonruimte te voorzien op het gelijkvloers en de verdieping waarbij een zolderverdieping ook daar een oplossing kan bieden.

Pastorijwoning door Stonehouse.

Wat is pastorijstijl?

De pastorijstijl is een warme bouwstijl die het al tientallen jaren bijzonder goed doet en ons onderdompelt in een wereld van rust en kalmte.

Wat is een landelijke moderne woning?

Moderne woning gezocht, maar graag landelijk modern? De laatste jaren is een pastorijwoning met zwarte ramen en een strakker interieur aan een grote opmars bezig. We spreken dan van een landelijke moderne woning. Deze woningen hebben dezelfde warme uitstraling maar leunen qua interieur veel dichter bij een moderne woning.

Typische interieurelementen van landelijk modern zijn bijvoorbeeld witte deuren met zwarte klinken, zwarte kranen, een moderne keuken en een steellook deur als eye-catcher in de leefruimte. Een landelijk moderne woning is ook minder gebonden aan de specifiek stijlelementen van een pastorijwoning waardoor er bijvoorbeeld creatiever omgesprongen kan worden met de positie van de ramen.

Landelijk moderne woning door Stonehouse.

Eigentijdse of moderne woning

Wat is een moderne woning?

In een hedendaagse moderne bouwstijl vormen licht en ruimte een belangrijke factor. Een aangenaam ruimtegevoel met veel licht bekom je door te kiezen voor mooie volumes met strakke lijnen en vaak grote raampartijen. Binnen wordt er veelal gewerkte met open ruimtes en eventueel hoge plafonds die het ruimtegevoel nog versterken.

Een moderne woning is opgebouwd uit strakke vormen (meestal met plat dak) waar de gekozen (gevel)materialen een belangrijke rol spelen in het karakter van de woning. Dezelfde woning krijgt een hele andere uitstraling afhankelijk van wat er gekozen wordt: verlijmde gevelsteen, crepi, elementen in hout, alu gevelpanelen, gelijkvloers en verdieping in een ander materiaal,... Het zijn maar een aantal voorbeelden van de creatieve mogelijkheden.

De volledige vrijheid in de positie van de raampartijen maakt het mogelijk voor de architect om van binnen naar buiten te denken en zijn creativiteit ten volle te benutten. Horizontale of verticale ramen, ramen over twee verdiepingen, ogenschijnlijk kriskras door elkaar,… alles is mogelijk bij een moderne bouwstijl.

Ook op energetisch vlak heeft een moderne woning met plat dak een streepje voor ten opzichte van een woning met zadeldak omdat een kubusvorm in vakjargon ‘compacter’ is (meer volume voor eenzelfde oppervlakte buitenschil) waardoor het warmteverlies lager is. Zonnepanelen kunnen ook steeds in de meest gunstige richting geplaatst worden op het platte dak. Anderzijds vind je in moderne woningen vaak grote raampartijen: deze isoleren een stuk minder dan een gevel en verhogen ook het risico op oververhitting. Je architect zal daar zeker voor een goed evenwicht moeten zorgen.

Moderne woning door Stonehouse.

Traditioneel bouwen

Hoe traditioneel bouwen?

Onze werkwijze:

  1. Ontwerp

    Heb je al een bouwgrond en denk je aan een volgende stap. Dan is het tijd om samen te zitten met een architect. Dat kan een eigen architect zijn of een vaste partner van ons. We geven graag advies, zodat jullie tot een mooi ontwerp komen en alle wensen kunnen vastleggen.

  2. Offertefase

    Zodra het plan klaar is, maakt Stonehouse een bijpassende offerte. Gedetailleerd, transparant en eerlijk. Wil je zelf bepaalde zaken realiseren, vertel het ons gerust. Bijsturen kan altijd nog. Voelt dat goed? We sluiten een contract af en de architect dient de bouwaanvraag in.

  3. Start sleutel-op-de-deur traditioneel bouwen

    Na een definitieve planbespreking en het opmaken van de uitvoeringsplannen kunnen we beginnen bouwen. Zaakvoerder Geert Beullekens is jouw werfleider en vast aanspreekpunt. Hij volgt het bouwproces toegewijd op, zodat de realisatie van jouw traditionele woning conform het plan en lastenboek gebeurt.

  4. Oplevering

    Na de werken overlopen we de woning in Alken samen met jou en de architect. Dat doen we met oog voor detail, want het resultaat moet gewoon goed zijn. En het mooie van al: dankzij onze nauwgezette opvolging bouwen wij gewoonlijk in een korte periode van gemiddeld 9 maanden. Zo kan je snel je intrek nemen in je nieuwe traditionele woning.

BEN-woning / Energiezuinig bouwen

Wat betekent BEN-woning? Wat is een BEN-woning?

De bouwsector evolueert en Stonehouse evolueert mee. Energiezuinig bouwen wordt dé norm en wij delen graag onze kennis rond de nieuwste technieken en BEN-bouwen met jou. BEN staat voor Bijna-Energieneutraal en een E-peil van maximaal E30, vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouw.

Een BEN-woning verbruikt weinig energie voor verwarming, sanitair warm water, koeling en ventilatie. Energie komt voornamelijk van hernieuwbare bronnen, zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler. Allemaal perfect te combineren in je sleutel-op-de-deur woning.

BEN-woning door Stonehouse.

Wat is bijna energieneutrale woning?

De bouwsector evolueert en Stonehouse evolueert mee. Energiezuinig bouwen wordt dé norm en wij delen graag onze kennis rond de nieuwste technieken en BEN-bouwen met jou. BEN staat voor Bijna-Energieneutraal en een E-peil van maximaal E30, vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouw.

Een BEN-woning verbruikt weinig energie voor verwarming, sanitair warm water, koeling en ventilatie. Energie komt voornamelijk van hernieuwbare bronnen, zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler. Allemaal perfect te combineren in je sleutel-op-de-deur woning.

BEN-woning door Stonehouse.

Welke E-peil heeft een BEN-woning?

Een BEN-woning heeft een E-peil van maximaal E30. Bovendien vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouw. Energiezuinig bouwen wordt dé norm en Stonehouse deelt graag hun kennis rond de nieuwste technieken en BEN-bouwen met jou! 

BEN-woning E-peil.

Nieuwbouw

Wat is nieuwbouw? Wat is een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning is een nieuw gebouwde woning. Nieuwbouwwoningen worden gebouwd door projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties en in opdracht van particulieren of gemeenten.

Bron: Wikipedia.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x