BEN-woning

Opzoek naar een BEN-woning? Je bent aan het juiste adres. Maximale energiezuinigheid en super-geïsoleerde woningen, als aannemer weten we er alles van. Voor jou streven we naar een duurzame woning die aan alle energienormen voldoet.

Wat is een BEN-woning?

Een BEN-woning is een afkorting voor Bijna-Energie-Neutraal woning. Dit type woning is gebouwd met als doel om zeer weinig energie te verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water.

BEN-woningen zijn energiezuiniger dan traditionele woningen omdat ze gebruik maken van verschillende energiebesparende technologieën, zoals een goede isolatie, hoogrendementsglas, ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen en een energiezuinige verwarmingsinstallatie. Het uiteindelijke doel van een BEN-woning is om een netto-energieverbruik van bijna nul te bereiken.

Gedurende het hele bouwproces wordt er samengewerkt met een EPB-deskundige met het oog op een zo energiezuinige woning als mogelijk. Bovendien begeleiden wij je met kennis van zaken door de complexe wereld van (geothermische) warmtepompen, ventilatiesystemen, luchtdichtheid, zonnepanelen, zonneboilers en andere.

Wat zijn de voordelen van een BEN-woning?

De voordelen van BEN bouwen zijn onder andere:

Lage energiekosten

Een BEN-woning verbruikt veel minder energie dan een traditionele woning. Hierdoor liggen de energiekosten veel lager.

Milieuvriendelijk

Doordat een BEN-woning gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen, wordt er minder CO2 uitgestoten en is de woning dus milieuvriendelijker.

Comfortabel

Een BEN-woning is goed geïsoleerd en heeft een efficiënte ventilatie. Hierdoor is de woning comfortabel en heeft een gezond binnenklimaat.

Waardevast

Door de hoge energieprestaties en duurzame bouwmaterialen blijft een BEN-woning waardevast.

Energielabel

Een BEN-woning heeft het hoogst mogelijke energielabel, wat bijdraagt aan de verkoopbaarheid en waarde van de woning.

BEN-woning premie

In België zijn er verschillende premies beschikbaar voor BEN-woningen, zowel vanuit de federale als regionale overheden.

BEN-woning of ben woning door Stonehouse.

Waarom BEN bouwen met Stonehouse?

  • Totaalbegeleiding

Zij luisteren naar je noden en wensen, werken samen je bouwplan uit met respect voor het opgegeven budget en begeleiden je in alle aspecten van de bouwaanvraag en de technische eisen op het vlak de BEN-woning.

  • BEN-woning met eigen karakter

Jij kiest alles op maat. Modern, eigentijds, klassiek, pastorie… alles kan. Onze inspiratiegids dient enkel ter inspiratie. 

  • Ruwbouw winddicht tot volledige afwerking

De afwerkingsgraad kies je zelf: winddicht tot volledig afgewerkt, alles kan binnen sleutel-op-de-deur.

  • Totale bescherming

Tijdens het bouwproces heeft Stonehouse een ABR verzekering (Alle BouwRisico’s) en onderschrijft ze tevens de bijkomende verzekering aangaande de 10-jarige aansprakelijkheid. Daarenboven ben je eveneens beschermd door de Wet Breyne.

  • Vaste prijs zonder verrassingen

Wie met Stonehouse zijn BEN-woning bouwt is zeker van een vaste prijs bij het tekenen van het contract. We zadelen je niet op met onverwachte meerkosten.

BEN-woning of ben woning door Stonehouse.

BEN-woning of ben woning door Stonehouse.

Onze werkwijze voor BEN-woning

1. Ontwerp

Heb je al een bouwgrond en denk je aan een volgende stap. Dan is het tijd om samen te zitten met een architect. Dat kan een eigen architect zijn of een vaste partner van ons. We geven graag advies, zodat jullie tot een mooi ontwerp komen en alle wensen kunnen vastleggen.

2. Offertefase

Zodra het plan klaar is, maakt Stonehouse een bijpassende offerte. Gedetailleerd, transparant en eerlijk. Wil je zelf bepaalde zaken realiseren, vertel het ons gerust. Bijsturen kan altijd nog. Voelt dat goed? We sluiten een contract af en de architect dient de bouwaanvraag in.

3. Start BEN bouwen

Na een definitieve planbespreking en het opmaken van de uitvoeringsplannen kunnen we beginnen BEN bouwen. Zaakvoerder Geert Beullekens is jouw werfleider en vast aanspreekpunt. Hij volgt het bouwproces toegewijd op, zodat de realisatie van je BEN-woning conform het plan en lastenboek gebeurt.

4. Oplevering BEN-woning

Na de werken overlopen we de woning samen met jou en de architect. Dat doen we met oog voor detail, want het resultaat moet gewoon goed zijn. En het mooie van al: dankzij onze nauwgezette opvolging bouwen wij gewoonlijk in een korte periode van gemiddeld 9 maanden. Zo kan je snel je intrek nemen in je nieuwe woning.

BEN-woning of ben woning door Stonehouse.

BEN-woning of ben woning door Stonehouse.

Eerst zien, dan geloven? Bezoek onze kijkwoning!

We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen in onze kijkwoning te Boutersem. Zo kan je zelf de voordelen van kwaliteitsvolle sleutel-op-de-deur woning ervaren. Voor het ontwerp van deze nieuwbouwwoning werd de aandacht gevestigd op het uitwerken van een compacte woning, zonder dat er op ruimte ingeboet wordt. Het resultaat is een strak volume waarbij er speelsheid gecreëerd wordt door de terugspringende verdieping.

Velen gingen je voor…

De voorbije jaren realiseerden we talrijke sleutel-op-deur BEN-woningen. Meer dan 25 jaar ervaring en een focus op persoonlijk en kwalitatief maatwerk maken van Stonehouse een uiterst betrouwbare aannemer voor jouw BEN-woning. Bekijk onze realisaties, van traditionele woningbouw tot moderne villa’s en rustieke woningen in open, halfopen of gesloten bebouwing.

 Realisaties bekijken

BEN-woning of BEN bouwen met Stonehouse

Volg onze BEN-woning realisaties via: Facebook, LinkedIn of YouTube.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x