Moderne woning of pastorijwoning Sint-truiden

Droom jij van een moderne- landelijke- of pastorijwoning in Sint-truiden? Wij bouwen jouw woonplaats op maat met de beste materialen en technieken. Volledig in lijn met je stijl, wensen en budget. Maak nu een afspraak om jouw nieuwe thuis vrijblijvend te bespreken!

+32 (0)475 47 46 96Jouw droomwoning bespreken

Moderne woning in Sint-truiden

Ben je een liefhebber van een strakke en minimalistische stijl en weet je grote open ruimtes met veel lichtinval te appreciëren? Dan is een hedendaagse en moderne woning echt iets voor jou! Of meer opzoek naar een landelijk moderne stijl? Ontdek onze landelijke woningen! Stonehouse bouwt jouw moderne woning in Sint-truiden op maat en begeleid je door het ganse traject.

Hoe ziet een moderne woning eruit?

In een hedendaagse moderne bouwstijl vormen licht en ruimte een belangrijke factor. Een aangenaam ruimtegevoel met veel licht bekom je door te kiezen voor mooie volumes met strakke lijnen en vaak grote raampartijen. Binnen wordt er veelal gewerkte met open ruimtes en eventueel hoge plafonds die het ruimtegevoel nog versterken.

Een moderne woning is opgebouwd uit strakke vormen (meestal met plat dak) waar de gekozen (gevel)materialen een belangrijke rol spelen in het karakter van de woning. Dezelfde woning krijgt een hele andere uitstraling afhankelijk van wat er gekozen wordt: verlijmde gevelsteen, crepi, elementen in hout, alu gevelpanelen, gelijkvloers en verdieping in een ander materiaal,... Het zijn maar een aantal voorbeelden van de creatieve mogelijkheden.

De volledige vrijheid in de positie van de raampartijen maakt het mogelijk voor de architect om van binnen naar buiten te denken en zijn creativiteit ten volle te benutten. Horizontale of verticale ramen, ramen over twee verdiepingen, ogenschijnlijk kriskras door elkaar,… alles is mogelijk bij een moderne bouwstijl.

Ook op energetisch vlak een pluspunt!

Moderne woning Sint-truiden gezocht? Ook op energetisch vlak heeft een moderne woning met plat dak een streepje voor ten opzichte van een woning met zadeldak omdat een kubusvorm in vakjargon ‘compacter’ is (meer volume voor eenzelfde oppervlakte buitenschil) waardoor het warmteverlies lager is. Zonnepanelen kunnen ook steeds in de meest gunstige richting geplaatst worden op het platte dak. Anderzijds vind je in moderne woningen vaak grote raampartijen: deze isoleren een stuk minder dan een gevel en verhogen ook het risico op oververhitting. Je architect zal daar zeker voor een goed evenwicht moeten zorgen.

Laat je inspireren door onze moderne realisaties:

Moderne open woning Moderne woning in Sint-truiden door Stonehouse.Woning bekijken

Moderne halfopen woning Moderne woning in Sint-truiden door Stonehouse.Woning bekijken

Moderne open woning Moderne woning in Sint-truiden door Stonehouse.Woning bekijken

Eigentijdse open woning Moderne woning in Sint-truiden door Stonehouse.

Ontvang gratis onze inspiratiegids

Droom jij van een pastorijwoning of moderne woning in Sint-truiden? Als je gaat bouwen, komt inspiratie altijd van pas! Een aantal bouwplannen hebben wij voor jou gebundeld in een inspiratiegids. Het is eerder een ideeënboek met knappe voorbeelden van kwaliteitsvolle sleutel-op-de-deur woningen.

Ideaal als je zelf nog geen idee hebt van de looks, vorm, indeling enzoverder. Het is een handig hulpmiddel om tot jouw favoriete droomwoning te komen, al maken we ook van jouw sleutel-op-de-deur huis een uniek pareltje.

Inspiratiegids ontvangen

Landelijke woning of pastorijwoning in Sint-truiden

De pastorijstijl is een warme bouwstijl die het al tientallen jaren bijzonder goed doet en ons onderdompelt in een wereld van rust en kalmte. Graag meer een landelijk moderne stijl? Dat kan ook! Stonehouse bouwt jouw landelijke woning of pastorijwoning in Sint-truiden op maat en begeleid je door het ganse traject.

Wat is een pastorijwoning?

Een pastorijwoning kent zijn oorsprong in de pastorie die je in elk Vlaams dorp naast de kerk kon vinden. Een pastorie was statig maar evenzeer warm en charmant door het materiaalgebruik en de verfijnde afwerking. De warme kleuren, de rustieke materialen, de gebalanceerde vormgeving en verhoudingen zorgen voor een heel herkenbare en tijdloze stijl. Niet alleen de stijl is tijdloos, maar de woning zelf is dat ook. Een pastoriewoning wordt immers enkel mooier met de jaren aangezien de veroudering van de materialen de charme ten goede komt. Er zijn zelfs architecten die proberen om een 200 jaar oude woning zo goed mogelijk na te bootsen in de hoop die sfeer over te nemen.

Wat is een landelijke moderne woning?

Moderne woning Sint-truiden gezocht, maar graag landelijk modern? De laatste jaren is een pastorijwoning met zwarte ramen en een strakker interieur aan een grote opmars bezig. We spreken dan van een landelijke moderne woning. Deze woningen hebben dezelfde warme uitstraling maar leunen qua interieur veel dichter bij een moderne woning.

Typische interieurelementen van landelijk modern zijn bijvoorbeeld witte deuren met zwarte klinken, zwarte kranen, een moderne keuken en een steellook deur als eye-catcher in de leefruimte. Een landelijk moderne woning is ook minder gebonden aan de specifiek stijlelementen van een pastorijwoning waardoor er bijvoorbeeld creatiever omgesprongen kan worden met de positie van de ramen.

Geniet van extra (opslag)ruimte!

Pastorijwoning Sint-truiden gezocht? Een groot voordeel van een woning met een zadeldak is de extra ruimte die er onder het dak gecreëerd wordt. Dit geeft naast de extra opslagruimte de mogelijkheid om op zolder de technieken te plaatsen, extra slaapkamers te voorzien of een ontspanningsruimte.

Zoals we allemaal weten, wordt bouwen steeds duurder en zijn we vaak verplicht om de oppervlakte te beperken. Dan zijn de relatief goedkopere extra vierkante meters op zolder mooi meegenomen. Ook laat de grootte van de bouwpercelen soms niet toe om de gewenste oppervlakte woonruimte te voorzien op het gelijkvloers en de verdieping waarbij een zolderverdieping ook daar een oplossing kan bieden.

Laat je inspireren door onze klassieke en landelijke realisaties:

Pastorie open woning Landelijke woning, landelijk modern, pastorijwoning in Sint-truiden door Stonehouse.

Klassieke open woning Pastorijwoning in Sint-truiden door Stonehouse.Woning bekijken

Landelijke woning open Landelijk woning of pastorijwoning in Sint-truiden door Stonehouse.Woning bekijken

Pastorie open woning Pastorijwoning in Sint-truiden door Stonehouse.Woning bekijken

Wie is Stonehouse?

"No plan is worth a damn unless somebody makes it work"

Sleutel-op-de-deur bouwen met Stonehouse, dat voelt goed. Vanaf het eerste gesprek tot de oplevering van je sleutel-op-de-deur woning; op ons kan je bouwen. Want bouwonderneming Stonehouse staat voor 25 jaar vakmanschap, met een sterke verankering in Vlaams-Brabant.

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?Bezoek onze kijkwoning!

Vast aanspreekpunt geeft rust

Onze tevreden klanten zijn onze grootste vreugde en troef. Daar zit onze persoonlijke aanpak zeker voor iets tussen, een waarde die onze zaakvoerder Geert Beullekens hoog in het vaandel draagt. Tijdens de bouw is hij is je vast aanspreekpunt van A tot Z en je ziet hem mee op de werf: uniek en een sterke troef!

Jouw garantie op een waterdicht en zorgeloos bouwproces, dat mee gedragen wordt door de rest van het gedreven Stonehouse team. Samen werken wij alles tot in de puntjes af. Een vlot verloop van de werken, daar zetten wij ons alle dagen voor in.

Moderne woning of pastorijwoning in Sint-truiden

Volg ons op: Facebook, LinkedIn of YouTube.

Moderne woning of pastorijwoning Sint-truiden
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x